Helt enkelt min mening...



Jag är inte kristen även då jag är döpt och konfirmerad. Har aldrig trott på Gud och kommer förmodligen aldrig göra det. Dom som tror på Gud har jag absolut inget emot. Det är deras mening och inte min så ni får tro och tänka vad ni vill.

Men min mening är då: Finns det verkligen någon Gud? Är han/hon inte bara något påhitt av någon som ville se om denna kunde skapa ett "grupptryck". Att en hel bibel är skriven om denna gud bevisar absolut inte att h*n funnits. Om h*n funnits varför finns det så mycket orättvisor i världen? Borde inte denna gud vara en god person och se till att världen fortsätter i samma paradis som Adam & Eva levde i? Varför ge små oskyldiga barn obotliga sjukdomar, skapa svält i fattiga länder, bilda krig mellan länder?

Jag tror bara att det behövs en person med tillräkligt starkt inflytande för att få människor att tro på det denna person vill. På så sätt sprids denna "tro" och fler o fler människor tror på detta. Ett exempel är Hitlers förmoga att få folk att tro att judar o romerna var ett dåligt folk och måste utrotas. Allt detta bara för att Hitler tyckte så.

Från en källa: Denna person var inte alls kristen eller trodde på någon gud innan h*n åkte iväg på ett sommarkonfirmationsläger. Under lägrets gång höll ledarna tal och läste ur bibeln. En sk hjärntvättning för att få alla dessa "elever" att ta sig och tro på det dom tror på. Efter hemgång av detta läger tro nu denna person på fullaste allvar att det finns en gud och att det som står i bibeln är sant. Hade h*n kommit fram till detta om h*n inte varit iväg på lägret och fått all denna info indunkad i huvudet?

"En kritisk synpunkt gäller föreställningen att människor som inte tror på Gud hamnar i helvetet. Varför är det rätt att döma människor med utgångspunkt i om de tror på Gud eller inte? Hur kan människor som aldrig hört talas om kristendomen göras ansvariga för att de inte tror på den kristna guden? Liberala kristna tror dock att alla får en chans att höra talas om kristendomen efter döden, och att ingen religion är den enda sanna, utan att var och en väljer sin egen väg. Ett ytterligare kritisk synpunkt på kristendomen är att kristna ídéer har tagits från andra läror. Gudar som Mithras, Dionysos, Buddha och egyptiska gudar uppvisar alla så stora likheter med Jesus att den senare sannolikt har kopierats från dessa. Kritiker av kristendomen, särskilt icke-troende sådana, menar att de påståenden som kristendomen gör mer eller mindre helt saknar bevis och logisk koherens. Detta, menar kritikerna, är ett av skälen till varför kristendomen inte kan vara sann. Kristna brukar då fråga sig varför Jesus inte får inspireras av andra, eller kanske rent av råka ha samma likheter då ingen kan ha patent på en livsstil, samt att det inte är meningen att någon religion ska vara bevisad, utan ändå samla trogna anhängare."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0